01/512-80-22

AC VELIČ

Najboljši partner vašega avtomobila!
avtoservis

Hitri servis avta

Hitri servis v AC Velič Ljubljana strokoven, kakovosten in cenovno ugoden

Hitri servis v AC Velič Ljubljana bo vašemu jeklenemu konjičku zagotovil, da bo še naprej brezhibno deloval in tako pripomogel k večji varnosti v prometu. Z rednim računalniškim pregledom lahko pravočasno odkrijemo še tako majhne napake in tako preprečimo kasnejše okvare ali nemara celo nesreče. Računalniška diagnostika pripomore tudi k stalnemu obnavljanju sistemov, ki zato zdržijo precej dlje. Predvsem pa lahko z rednim računalniškim pregledom vozila prihranite veliko denarja, ki bi ga sicer namenili za popravila.  Na redni hitri servis je vozilo treba pripeljati po vsakih 15.000 prevoženih kilometrih oziroma enkrat letno, tudi če takšne razdalje v tem času ne prevozite. Hitri servis v AC Velič Ljubljana vsebuje temeljit pregled zavor, amortizerjev, izpušnih sistemov, podvozja ter klimatskih naprav. Med najpomembnejšimi opravili sta zagotovo tudi menjava motornega olja in zavorne tekočine, po potrebi pa še samih zavor.
 

Menjava motornega olja preprečuje obrabo motorja

Menjava motornega olja je eno od najpomembnejših opravil, ki ga vključuje hitri servis avtomobila. Brez kakovostnega olja pride v motorju do trenja, motorno olje iz preostankov zgorevanja in kovinskih delcev pa se začne nabirati  v gorivu. Vse to zmanjšuje zmogljivost podmazovanja motornega olja in obrablja motor. S podmazovanjem poskrbimo tudi za čisto olje.  Menjavo motornega olja je potrebno opraviti na vsakih 10.000 do 15.000 prevoženih kilometrov, izvaja pa se takrat, ko je motor avtomobila še topel.
 

Menjava zavorne tekočine – zavore najpomembnejši varnostni sistem 

Zavorni sistem moramo redno preverjati, saj se zavore ne obrabijo čez noč, temveč v daljšem časovnem obdobju. Prav iz tega razloga večina voznikov obrabe zavor niti ne opazi. Ponavadi na menjavo pomislijo šele, ko se zavorna pot izrazito podaljša, ko začne vozilo med zaviranjem zanašati na eno stran ali pa ko zaslišijo kovinsko drgnjenje. Pri močnem zaviranju se lahko stara zavorna tekočina začne pregrevati in tako privlači vlago. Če vsebnost vode v zavorni tekočini preseže 3%, se lahko ustvari parni mehurček, ki lahko povzroči resno okvaro zavornega sistema in ogrozi vašo varnost. Da dovolj zgodaj odkrijemo odstopanja od normalnega stanja, nam omogoča redni hitri servis.  Hitri servis ob manjših obrabah vključuje le popravilo zavor – izvede se menjava zavorne tekočine oz. olja za zavore, morda tudi ploščic ali diskov. Ko popravilo zavor ni več smiselno oz. opazimo preveliko odstopanje od navedenih specifikacij, pa vam v AC Velič Ljubljana zavore tudi zamenjamo.