01/512-80-22

AC VELIČ

Najboljši partner vašega avtomobila!

Izberite kakovostne zimske pnevmatike

Zima že trka na vrata in ni več daleč čas, ko se bodo pojavile prve snežinke in zimske razmere tudi na cesti. Zimske gume so obvezen del zimske opreme, saj se brez dobrih in varnih zimskih pnevmatik ni varno odpraviti na vožnjo. Poleg avtomobilskega servisa so vam v Avto centru Velič na voljo tudi vulkanizerske storitve in prodaja zimskih/letnih gum ter avtopralnica. Ko boste zimske pnevmatike zamenjali za letne in obratno, vam komplet 4 pnevmatik shranimo do konca sezone, saj je v naši ponudbi tudi skladiščenje pnevmatik. Tako boste jeseni oziroma spomladi pripeljali vaše vozilo k nam, mi bomo zamenjali letne za zimske pnevmatike (ali obratno) in kot bi mignil bo vaš avto spet pripravljen za varno vožnjo.

Zimske pnevmatike in zakonska določila

Zakon o pravilih cestnega prometa natančno določa, kako mora biti vozilo opremljeno, da je primerno za vožnjo. Od 15. novembra do 15. marca in v zimskih razmerah morajo vozila imeti zimsko opremo. Pravilnik določa, da jo sestavljajo zimske pnevmatike na vseh štirih kolesih ali pa letne gume in snežne verige v opremi. Natančno je tudi določeno, kakšne morajo biti zimske gume: imeti morajo vsaj 3 mm profila in oznako M+S, M.S ali M &S. Čeprav se morda komu zdijo vse te zahteve pretirane, pa nikar ne pozabite: zimske pnevmatike so namenjene vaši varnosti!

Prodaja zimskih gum v AC Velič

K dejavnosti vulkanizerstva spada tudi prodaja pnevmatik. Pri nas imamo na voljo pnevmatike različnih svetovnih proizvajalcev in različnih dimenzij, kupite pa lahko seveda tudi platišča. Kmalu boste potrebovali zimske pnevmatike, zato preverite, kakšne so tiste, ki ste jih z vašega avtomobila sneli spomladi. Če niste prepričani, ali so še ustrezne, jih pripeljite v AC Velič, kjer vam bomo svetovali, kako naprej. Če bodo vaše zimske pnevmatike še zadovoljive, vam jih lahko namestimo na avto, v nasprotnem primeru pa se lahko odločite za nakup novih. V vsakem primeru je nujno, da poskrbite, da so vaše zimske gume v ustreznem stanju – ne zaradi zakonskih določil, temveč zaradi lastne varnosti!