01/512-80-22

AC VELIČ

Najboljši partner vašega avtomobila!
avtoservis

Menjava motornega olja v Ljubljani

Menjava olja Avtocenter Velič – ugodna cena in hiter avto servis

Menjava olja je ključnega pomena za zagotavljanje najboljše zmogljivosti motorja vašega jeklenega konjička. Redni avto servis vam omogoča, da je menjava pravočasna, servis avtomobila pa je tako tudi ugodnejši. Sama menjava olja je vključena v redni avto servis, Avtocenter Velič pa poskrbi, da je olje vrhunske kvalitete.

Vas zanima cenik? Oglejte si ga na povezavi menjava olja – cena.   Poskrbite za optimalno delovanje motorja vašega avtomobila, saj vam to zagotavlja manjšo obrabo motorja, manj stoškov, večjo varnost za vas in vaše najbližje ter manj nevšečnosti med vožnjo.

Poskrbite za redno menjavo olja

Redna menjava olja je pomembna zato, ker se v njem nabirajo nečistoče. Te sčasoma škodijo motorju vašega avtomobila, saj se s tem slabša mazljivost. ÄŒeprav opravljate redni servis vozila, se notranji deli motorja z delovanjem obrabljajo. Menjava olja je potrebna tudi zaradi prašnih delcev in ostankov zgorevanja, ki motor postopoma »zamažejo«. Redna menjava tako preprečuje večje okvare motorja, zaradi česar bi vas cena popravila oz. menjave krepko udarila po žepu. Avtocenter Velič priporoča redni avto servis, saj je preventiva veliko boljša kot kurativa.

Servis vozil poleg menjave olja zajema še:

  • pregled celotnega vozila na testni stezi (popravilo zavor ali tudi menjava zavor, pregled vzmetenja in iztek koles)
  • pregled tekočin in čistilcev
  • vzdrževanje in polnjenje klimatskih naprav
  • računalniško diagnostiko avtomobila
  • optični pregled in morebitno ponovno nastavitev podvozja, ki se lahko zamakne zaradi vožnje po dotrajanih cestišÄih, čez hitrostne ovire ali pa pri parkiranju na robnik pločnika. Znak za zamaknjeno podvozje ali pnevmatike je tresenje volana. ÄŒe opazite, da se to dogaja tudi vam, pripeljite vaš avto v Avtocenter Velič
  • optični pregled podvozja – ste vedeli, da ima vsaj polovica vozil v Sloveniji slabo naravnano podvozje? Neravne ceste in hitrostne grbine lahko sploh ob preveliki hitrosti povzročijo zamaknjenost podvozja in koles. ÄŒe opazite, da se volan vašega avtomobila trese, potem je to znak, da obišÄete Avtocenter Velič, kjer vam bodo hitro preverili in nastavili podvozje, tak servis vozila pa vam ne bo vzel veliko časa
  • avtooptika 3d - cenik
  • skrb za servisiranje avtoklime - avtoklima cene
  • vulkanizerske storitve - cenik
  • avtoservis - cene
Avtocenter Velič pa ponuja tudi računalniški pregled obrabe pnevmatik. Hitri avto servis vam zagotavlja večjo varnost pri vožnji, stroški pa so neprimerljivo nižji kot bi bili ob velikih obrabah sistemov vašega vozila.

Menjava olja ali dolivanje olja?

Oboje! Menjava olja je kot rečeno že zajeta v redni avtoservis. V času med pregledi pa moramo nivo olja preverjati sami. To preverimo na merilni palici, kjer sta oznaki za minimalno in maksimalno količino olja v motorju vašega vozila. Optimalni nivo olja je med tema dvema oznakama. ÄŒe je nivo olja pod oznako minimalno, vam priporočamo, da olje dolijete. Ko nastopi čas za servis vašega vozila, pa je za dobro delovanje najbolj primerna menjava olja.