01/512-80-22

AC VELIČ

Najboljši partner vašega avtomobila!
vulkanizerstvo

Menjava pnevmatik

Centriranje, menjava in shranjevanje pnevmatik

Centriranje pnevmatik je zelo pomembno za optimalno delovanje vašega vozila

Centriranje pnevmatik je za varnost v avtomobilu zelo pomembno. Neuravnoteženost pnevmatike povzroča vibracije, ki lahko povzročijo prezgodnjo in neenakomerno obrabo pnevmatik. ÄŒe pride do tega, je nujna menjava pnevmatik oz. montaža novih pnevmatik. Prav tako pa je centriranje pnevmatik pomembno, da ne pride do nepotrebne obrabe vzmetenja vašega avtomobila. Tudi prva montaža pnevmatik ali nova montaža po popravilu zahteva ponovno centriranje. Ob prvih znakih tresenja ali opletanja pnevmatik zato obišÄite Avto center Velič za kakovostno centriranje pnevmatik. Ob menjavi pnevmatik pa vam zagotavljamo tudi ustrezno shranjevanje pnevmatik.

Montaža pnevmatik – visokokvalitetna menjava in montaža

Montaža pnevmatik je zahtevno delo, za katerega je najbolje če ga prepustite strokovnjakom z ustrezno opremo, znanjem in izkušnjami. Avto center Velič vsekakor ponuja usposobljene mehanike in vso potrebno opremo, da sta storitvi menjava pnevmatik in montaža pnevmatik opravljeni hitro in kvalitetno. Poskrbeli pa bomo tudi za primerno shranjevanje pnevmatik vašeha vozila. Mehaniki bodo poskrbeli za ustrezno centriranje pnevmatik in optično nastavitev vašega vozila, ki zagotavlja, da je upravljanje vozila natančno in kolesje teče naravnost ter točno. Pravilna montaža pnevmatik je pomembna za enakomerno obrabo tekalne plasti pnevmatik. Menjava in montaža pnevmatik morata biti opravljena kvalitetno, pri tem pa pomembno vlogo igra tudi centriranje pnevmatik.
 

Menjava pnevmatik je nujno potrebna za pravilno obrabo

Priporočljivo je, da menjava pnevmatik oziroma nova montaža poteka od sprednjih koles na zadnja. Takšna menjava pnevmatik se imenuje rotacija pnevmatik in zagotavlja enakomernejšo obrabo le-teh. Priporočamo, da je montaža pnevmatik opravljena po križnem X vzorcu. Takšna menjava pnevmatik natančneje pomeni, da pnevmatiki, ki sta na zadnji osi, vzporedno prestavimo na sprednjo os. Sprednji dve pnevmatiki iz sprednje pogonske osi pa prestavimo na zadnja platišÄa tako, da ostaneta na isti strani vozila. Izvedemo še centriranje pnevmatik in vaš avto je nared.

Shranjevanje pnevmatik

Na koncu sezone vam ponujamo tudi shranjevanje pnevmatik. Novembra in marca, ko je nujna menjava pnevmatik in nova montaža pnevmatik, se predvsem ljudem, ki živijo v blokih pojavi vprašanje, kje narediti prostor za shranjevanje pnevmatik. Avto center Velič - vulkanizerstvo v Ljubljani vam ponuja shranjevanje pnevmatik med sezonama, kjer vas bodo počakale do naslednje montaže. Sezonsko shranjevanje pnevmatik vam olajša delo, ko je znova potrebna menjava  in montaža pnevmatik, saj vam je prihranjeno nalaganje pnevmatik v avtomobil in vožnja le teh do vulkanizerja.